Leidin debyytti ja hyvinhän se meni :)

Perjantaina Mirkolla oli iltavuoro ja tottahan keli meni pakkaselle ja lunta tuprutti taivaalta. La aamuyöstä klo 4, kun oltiin muutama tunti saatu nukuttua, niin ylöshän Mirkon oli noustava vaihtamaan renkaita. Multa ehkä pääsi pari kirosanaa, kun niin huonosti olin nukkunut muutenkin. Ei siinä lopulta auttanut kuin nousta ja alkaa laittamaan kaikki valmiiksi.

Hieman ennen 7 lähdettiin ajamaan Lahtea kohti. Koko koiralauma pakattiin autoon, liian pitkä aika olisi ollut muuten odottaa yksin kotona. Pari pysähdystä ja perillä oltiin hyvissä ajoin. Isot jäi autoon nukkumaan ja Leidin kanssa lähdettiin tutustumaan halliin. Olihan muuten veto päällä Leidillä, niin paljon uusia hajuja ja kavereita. Kyllä siinä jo kävi mielessä, että mitenhän vaan juoksu kehässä onnistuu.

Pitkiksiä oli ilmoitettu yhteensä 3. 5kk ikäinen uros, Leidi ja Leidin sisko Mirella. Aika pian halliin mentäessä tavattiinkin nämä kaksi. Leidi ja Mirella oli todella paljon saman näköiset, mutta silti niin eri näköiset. Ja kun Leidi heti ihan suuhun asti tunki Mirellan eteen ja olisi halunnut paremmin tehdä tuttavuutta, niin Mirella oli hieman pidättyväisempi ja peruutti pois. Mutta sitten taas se odotteluaika, niin Mirella oli todella rauhallinen, kun taas Leidi ei rauhoittunut millään. Kaikkien kanssa olisi pitänyt päästä leikkimään. Ihanan hiljaisia oli molemmat, ei piippailua tai haukkumista. Oli myös ihana huomata miten avoin ja kiltti Leidi on ja paljon se kehuja muilta saikin.

Ensin käytiin vähän katsomassa vauva-dalmiksia ja moikkaamassa tuttuja. Dalmiksia oli ilmoitettu tuonne ihan älytön määrä, 30! Ja kyseessä siis vain pelkkiä pentuja. Sitten mentiin katselemaan oman kehän laidalle, että miten tuomari pentuja arvostelee. Todella kauan sen edessä piti koiraa seisottaa ja taas siinä mietittiin, että kuinkahan vaan käy :D

Ennen pitkiksiä tuomari piti pienen tauon ja me päästiin hieman treenaamaan kehälle. Tässä vaiheessa jännitys vähän väheni, kun huomasin että Leidihän käyttäytyy todella hienosti.

Mörkö-uros oli pitkiksistä ensin. Tuomari tykkäsi pojasta, sai KP ja oli paras urospentu1. Sitten siskosten vuoro. Leidi edellä ja Mirella perässä. Ensin juostiin yhdessä, sitten yksilöarvostelut ja taas juostiin yhdessä. Molemmat tytöt antoi hienosti tuomarin katsoa hampaat ja kopeloida kropan ja jaksoivat suht hyvin seistä paikallaan. Pari kertaa piti asento ottaa uusiksi. Myös vierellä juoksu sujui. Itse olin todella tyytyväinen Leidin käytökseen. Tuomari jäi pohtimaan ja sanoin hänelle, että nämä on siskoja. Tuomari (Hilkka Salohalla) vastasi, että näin olettikin ja ovat hänen silmään ihan eri näköiset.Tuomari sanoi, että Mirellalla on parempi ylälinja, mutta se on hieman liian pitkä. Kun taas Leidillä on vielä häiritsevä kyömy selässä, mutta liike oli parempi. Liike ratkaisi ja Leidin laittoin ykköspaikalle ja antoi sille KP. Harmittavasti Mirella jäi ilman KP:ta.

Leidi oli siis paras narttupentu1 ja kilpaili Mörköä vastaan ROP-pennun arvosta. Mörkö voitti tämän, ollen siis ROP-PENTU ja Leidin tulos oli lopulta PPEK1 KP VSP-PENTU. Ei huono aloitus <3 Ja tämä tulos oli meille ihan ok, päästiin pitkän päivän jälkeen kotimatkalle. Kotona oltiin klo 18 illasta, eli 11h taas oltiin reissussa.

Mirella istuu ja Leidi makaa.

Screenshot_20211025-065901_Gallery.jpg

Niin hienosti Leidi malttoi seistä paikallaan, tuomarin kopeloidessa.

Screenshot_20211025-065918_Gallery.jpg

Yhtään kuvaa Mirko ei saanut, niin että olisi näkynyt molemmat koirat. Tuomari oli koko ajan jommankumman edessä.

Screenshot_20211025-070059_Gallery.jpg

Screenshot_20211025-070020_Gallery.jpg

Ja violetti KP-ruusuke nousi ilmaan :)

20211025_070258.jpg

ROP-PENTU Meinleben Aljkersantti Mörkö "Mörkö" ja VSP-PENTU Dosmarin Dark Lady "Leidi"

20211025_070311.jpg

Screenshot_20211025-070227_Gallery.jpg

Screenshot_20211025-065740_Gallery.jpg

Screenshot_20211025-065810_Gallery.jpg