1350km ajettuna. Autossa istumista useita tunteja. Navigaattori mikä neuvoi ajamaan kaikista mahdollisista sivuteistä, vaikka suoraankin olisi päässyt. Siitä koostui tämä viikonloppu :D

Saga (M. Change Nothing) kävi siis keskiviikkona silmä-polvi-sydän tarkissa. Kaikki typyllä kunnossa. Polvet 0/0, sydämessä ei sivuääniä ja silmät terveet <3

Torstaina töiden jälkeen hain Sagan meille. Kirsiä (minun isosiskoa) käytiin lopulta auttamassa muutossa ma-ke ja to hain Sagan ja lisäksi Mirkolla oli yövuoro ja tupa hiljeni ajoissa, niin en ehtinyt missään välissä pakkaamaan. Perjantaina vietin kesälomapäivää ja kello herätti neljältä. Kamat kasaan, lapset kouluihin, koirat (Saga, Alfa ja Meghan) autoon ja sitten hakemaan Kirsiä. Kirsin luota lähdettiin klo 7 aamulla. Pari pysähdystä matkalla ja hyvissä ajoin oltiin Helsingissä. Laiva lähti kohti Tallinnaa klo 14.15 ja perillä oltiin 16.45.

20211001_062622.jpg

20211001_122015.jpg

20211001_125948.jpg

20211001_130037.jpg

IMG_2399.jpg

IMG_2419.jpg

IMG_2422.jpg

Siitä navigaattori päälle ja suunnaksi Valga. Ilta pimeni ja matka tuntui pitenevän samalla. Kun olisi vaan luotettu kyltteihin tien vieressä, missä selvästi luki Valga, mutta ei. Navi kun käski kääntyä, niin mehän käännyttiin. Ja seikkailtiin siis vaikka ja missä pikkukylissä ja teillä missä ei ollut kaistaviivoja, katuvaloja tai mitään. Ovet pysyi lukossa ja sovittiin, että jos tien vieressä yhtäkkiä on joku joka tarvii apua, niin me ajetaan kaasu pohjassa ohi xD

Lopulta perillä oltiin illasta klo 21.30. 15h kesti menomatka yhteensä. Pesulle ja nukkumaan. Lauantaina kehät oli vasta klo 15, niin ei tarvinnut murehtia koirien pesua illasta tai muutakaan. Paikka missä yövyttiin oli jonkin sortin huoneistohotelli/majatalo, B&B tyylinen. Pitkin yötä sinne tuli porukkaa lisää ja aina kun käytävästä kuului meteliä, koirat alkoivat haukkumaan. Me nukuttiin yö aika huonosti.

20211001_215912.jpg

20211001_215952.jpg

20211001_220108.jpg

20211002_111346.jpg

20211002_111359.jpg

Aamulla hyvissä ajoin ylös, koirille aamupala ja ulos pissalle ja kakkalle. Jätettiin koirat aamupalan ajaksi autoon, ettei Alfa saa päähänsä avata ovia. Aamupalan jälkeen koirien ulkoilutus, pesu ja sen jälkeen kamppeet kasaan.

Ja tottakai koirille myös hotelliaamupalaa :)

IMG-20211002-WA0006.jpg

Näyttelypaikalle lähdettiin hyvissä ajoin. Ajomatkaa oli noin 5min. Melko kauas piti jättää auto. Ensin vietiin häkit ja tuolit, sen jälkeen tytöt ja lopuksi Alfa. Tapansa mukaan Alfa räyhäsi häkissä ja halli raikui. No, haukkui sielä ehkä muutama muukin koira. Ovella ihmisiltä tarkistettiin rokotustodistus ja passi ja sillä sai rannekkeen käteen. Tämä kävi todella nopeasti, eikä jonoa ehtinyt syntyä yhtään. Kätevä tapa.

Heti ensimmäisenä käytin koirat eläinlääkärin luona ottamassa ekinokokkoositabletit ja leimat passeihin, ettei vaan unohdu.

Purettiin kamat ensin vähän liian kauas kehästä ja kun todettiin, että lennosta koirien vaihto ei tule näin onnisumaan, niin siirrettiin häkkejä lähemmäs 3. kehää, missä lauantain arvostelut oli. Kehässä 4 arvosteli Arne Foss. Hänkin tuli jo meille sanomaan, että Alfa on saatava hiljaiseksi, se häiritsee kehässä olijoita. Helpommin sanottu kuin tehty. Siirryttiin pois kehien laidalta, paikkaan mistä oli kuitenkin helppo pääsy 3. kehään ja otin Alfan häkistä pois. Se oli ainut keino saada pidettyä häkkiraivo kurissa.

Dalmikset alkoi tosiaan noin klo 15 ja tuomarina oli Irlannista Marie Thorpe. Tuomari näytti tuimalta ja meitä jo varoitettiin, että joskus aiemmin on dalmiksille jakanut paljon EH:ta. Ensin meni 3 pentua, sen jälkeen junnu-uros, joka sai SA ja sitten Alfa. Alfa hyppäsi tuomaria vasten ja antoi pusun leukaan. Ehkä jo se riitti pehmittämään tuomarin, koska hän alkoi Alfalle juttelemaan vaikka ja mitä. Kopelointi ja juoksutus ja siinä se oli mitä tuomari katsoi. Sitten hän käänsi selän koiraan päin ja luetteli kirjurille arvostelun. Hän ei siis enää koiraa katsonut ja tämän saman teki kaikille muillekin. Ja vitsi mikä fiilis, kun näen että kehäsihteeri hypistelee pinkkiä lappua, nostaa sen ilmaan ja sanoo, että "koira on erinomainen ja saa SA", kysyen tottakai vielä, että ottaako sertin vastaan? TOTTAKAI ME OTETAAN! Serti, se hemmetin serti mitä ollaan pyydystetty monta vuotta. Se me saatiin. Tällä sertillä Alfasta tuli tietysti ensin Viron muotovalio. Ja koska sertit roikkuu myös Suomesta ja Valko-Venäjältä, valioituu Alfa myös näihin maihin. Alfasta tulee kolmas Mernika's Suomen Muotovalio <3

PU-kehä ja Alfa osoitetaan ykköspaikalle, tuomarin vielä sanoessa "very, very nice". Alfan arvostelu "Excellent type. Very well built male. Very solid and sound. Lovely head. Correct expression. Good ears. Lovely clean neck with good lenght. Excellent chest. Well matured and good forechest. Lovely front that's well placed. Moves with ease." Aika huippu, en voi muuta sanoa.

Sitten junnunarttuihin. Harmittavasti Meghanilla oli siinä kilpailija. Juuri 9kk täyttänyt virolainen narttu, mikä oli useammassa pentukehässä käynyt ja aina tuloksella ROP-pentu. Ja sillehän me hävittiin. Megsi sai kuitenkin tulokseksi ERI2. Meimin arvostelu "Nice type. Good head proportions. Lovely neck. Nice body. Good chest. Well musceled tights. In good condition. Needs to steady a bit in the hind quarters." Samalla tämä kakkostila tiesi sitä, ettei Meghanista tule Viron (tai minkään muunkaan maan) junnuvaliota, koska ikä tulee vastaan. Eilen 4.10. Megsi täytti 18kk ja nyt on virallisesti junnuikä ohi. Yllätykseksi tuomari ei jakanut SA:ta myöskään tälle toiselle junnulle, eli lauantain junnuserti jäi kokonaan jakamatta.

Avonarttuja oli myös 2. Sen olin jo katsonut etukäteen, että tämä toinen narttu oli jo valioitunut Viroon. Saga jäi toiseksi, mutta tuomari tosissaan tykkäsi typyn liikkeistä ja myös Saga sai SA ja jälleen minulta kysyttiin, että otanko sertin vastaan? No kyllä kiitos, otan :) Sagan arvostelu "Lovely moving bitch. True to type. Nice head. Good dentition. Nice expression. Lovely neck. Good shoulders. Topline ok. Good tail and tailset. Excellent on the move". Sagan tulos oli siis ERI AVK2 SA PN2 SERT :)

Rop-kehässä vastakkain ensimmäiseksi tullut avonarttu ja Alfa. Narttu oli ROP ja Alfa VSP. Alfiksen lopullinen saldo lauantailta oli ERI AVK1 SA PU1 VSP SERT --> EE MVA --> FI MVA --> BY MVA!!!

Melkein täyspotti, mutta ei aivan. Tämä otti Alfan osalta myös paineet pois sunnuntain osalta ja me jo mietittiinkin, että jätetään Alfa kokonaan pois sunnuntain kehästä.

20211003_091434.jpg

IMG-20211002-WA0031.jpg

Kamat kasaan ja hotellille. Ilta meni syödessä ja levätessä ja koirien kanssa touhatessa. Suht ajoissa nukkumaan ja tottahan me saatiin seinänaapureiksi kaksi pariskuntaa, joilla oli todella hauskaa. Räkätys, kikatus ja hirveä pauke kuului ihan selvästi sienien läpi ja tietysti sitten koirat niille haukkui. Tyyny korville ja klo 22 jälkeen myös naapurit hiljeni. Hieman paremmin nukuttiin tämä yö mitä edellinen. Aamulla koirat heräsivät klo 7, kun käytävältä alkoi kuulua ääniä, eikä siinä itsekään enää nukuttua saanut. Mietin vain ääneen, että nyt tuleekin sitten noin 24h valvominen eteen.

Koirille aamupalat, ulos ja autoon. Sitten itse aamupalalle, suihkuun, kamat kasaan, huoneen siistiminen ja näyttelypaikalle. Päätettiin lopulta, että viedään Alfa kehään, mutta haetaan se ihan viime tingassa vasta halliin. Jälkeenpäin jossiteltuna huono päätös. Olisi pitänyt pitää Alfa autossa. Tuomarina oli nimittäin se sama mies, joka oli eilen käskenyt pitää Alfan hiljaisena. Arne Foss on kaiken lisäksi myös pitkän linjan dalmis-kasvattaja ja -harrastaja ja vähän jo arvelinkin, ettei hän tule Alfan tyyppisestä uroksesta tykkäämään. Eipä hän tykännyt myöskään junnu-uroksesta ja jätti tämän ilman SA:ta ja junnu-sertiä. Alfan tulos oli EH ja arvostelu oli "Mascuiline. Could be in better balance. Good pigmentation. Would like better stop and underjaw. Good bone. Would like better croup. Quite nice topline. Moves very wide behind toes in front. Uneven spotting. Very typical temperament."

PU-kehää ei ollut ja siitä siirryttiin junnunarttuihin. Sama tulos Megsille kuin eilen eli ERI2, tällä kertaa virolainen sai SA ja junnusertin. Meghanin arvostelu "Feminine. Could be more balanced when moving. Better standing. Feminine in head. Nice eye color and expression. Good bone. Nice topline when standing. Nice color. A bit uneven spotting. Moves narrow in behind, loose in front. Quite nice going around. Typical temperament. Too high tail carriage. Well handled."

Saga oli tällä kertaa ainut avonarttu. Kun me mentiin edestakaisin, vieras koira käveli Alfan häkin ohi ja Alfa syöksyi täysiä huutaen päin häkkiä. Saga säikähti tätä ihan tosissaan ja sen jälkeen en saanut siihen enää mitään kontaktia. Juoksu oli pelkkää sivulle vetämistä ja seisotuksessa hiki valui otsalta, kun jouduin kaksin käsin pitämään sen paikoillaan. Sagan tulos EH ja tämä menee täysin Alfan piikkiin. Arvostelu "Tallish female. Good pigmentation. Good scull. Ok stop. Just enough underjaw. Good bone. Lots of angulation behind, not so much in front. Quite well spotted. Very unconsentrated on the move today. Nice coat. Friendly temperament." Tällä arvostelulla serti oli otettavissa, mutta minkäs teet. Kumpa oltaisiin jätetty Alfa sinne autoon.

Toinen junnunarttu oli ainut joka sai sunnuntaina SA. Sillä se oli sekä ROP-junnu, että ROP. Onnea Liina, jos luet tätä :)

Mahdollisuus oli neljään titteliin (Alfalle 3 ja Megsille 1), otettiin se kolme neljästä ja kun Sagakin lauantaina sertin sai, niin tuloksiin ollaan todella tyytyväisiä. On sitä joskus mennyt huonomminkin. Sunnuntain tuomari selvästi tunnisti meidät lauantailta ja sekin taatusti vaikutti arvosteluun. No, se on mennyttä, turha märehtiä.

Heti kun Alfan valiot on mustaa valkoisella, varaan sille ajan kemialliseen kastrointiin. Sittenpä nähdään miten luonne muuttuu vai muuttuuko ollenkaan, mikäli pallit napsaistaisiin pois.

Kuvia vähän sieltä täältä. Ensin meidän majapaikka ja "kotikatu".

IMG_2451.jpg

IMG_2453.jpg

IMG_2457.jpg

IMG_2459.jpg

IMG_2465.jpg

IMG_2468.jpg

Sagalla oli virtaa.

IMG_2476.jpg

IMG_2482.jpg

IMG_2483.jpg

IMG_2485.jpg

IMG_2487.jpg

IMG_2495.jpg

IMG_2497.jpg

IMG_2498.jpg

IMG_2500.jpg

IMG_2504.jpg

IMG_2506.jpg

IMG_2508.jpg

Näyttelypaikka, Valga Sports Hall.

IMG_2510.jpg

IMG_2515.jpg

Lauantain tuomari Marie Thorpe.

IMG_2529.jpg

IMG_2532.jpg

Sunnuntain tuomari Arne Foss.

IMG_2538.jpg

IMG_2540.jpg

IMG_2541.jpg

IMG_2543.jpg

Kamat ja koirat autoon ja nokka kohti Tallinnaa.

IMG_2561.jpg

IMG_2568.jpg

IMG_2603.jpg

Itsellekin tuliaisia, harmi ettei reppuun mahtunut enempää.

IMG-20211003-WA0022.jpg

Muutaman tunnin odottelu. klo 20.15 alkoivat lastaamaan meitä laivaan. Laiva lähti klo 22.15.

IMG_2606.jpg

IMG_2609.jpg

Suomessa oltiin noin klo 0.30. Ensimmäistä kertaa matkustaessa meitä pyydettiin näyttämään rokotustodistus ja kun ne oli ok, saatiin heti jatkaa matkaa. Aikaa kului tähän vajaa minuutti.

Yhden pysähdyksen taktiikalla mentiin, kun koiratkin nukkui niin sikeästi. Pysähdyttiin vasta Parkanossa. Siinä koirat pissas ja kakkas ja enää oli reilu 100km kotiin. Kirsi ensin pois kyydistä ja itse oli klo 6 aikoihin kotona koirien kanssa. 23h meni siis valvoessa. Reissut on ihania, mutta on se myös ihanaa tulla kotiin ja nimenomaan omaan sänkyyn. 4h nukuin su-ma yönä. Viime yönä kyllä uni maistui. Tänään on vielä kesälomaa ja just palautin Sagan takaisin toisille omistajilleen. Kiitos Viivi, kun ajelitte vastaan ja kiitos, kun saatiin typy meidän mukaan <3

Kuvailuja kotona.

20211004_121858.jpg

Screenshot_20211004-134053_Video%20Playe

20211004_185737.jpg

4 Mernika's vauvaa <3

20211005_083432.jpg

Loppuleikit ja "paapalle" heipat :D

IMG_2616.jpg

IMG_2622.jpg

IMG_2623.jpg

IMG_2629.jpg

IMG_2637.jpg

IMG_2666.jpg

IMG_2729.jpg

IMG_2740.jpg

IMG_2783.jpg

Ja ai niin, ei pidä unohtaa Väinöä (M. Cupid's Arrow), joka esiintyi lauantaina Vantaalla tuloksena AVO EH <3 Hyvä Väinö <3

Hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan! Seuraavaa reissua suunnitellessa :)