Haluan vähän "avata" tätä suunnitelmaa. En todellakaan koe, että minun tarvitsisi mitään selitellä, mutta tiedän että moni näitä asioita mielessään pohtii.

Eli se, että miksi teen uuden pentueen näin pian Sagan pentujen jälkeen? Meghanilla tulee juoksut suht harvoin, noin 10-11kk välein. Mikäli en astuttaisi nyt tulevista juoksuista, siirtyisi astutus ensi vuoden syksyyn ja sielä sitten taas odottaa vuoroaan mahdollisesti Oodi (jos vaan selkä terve). Ja Oodi kun on sijoituskoira ja Virpillä myös sille tulevaisuudessa omat suunnitelmansa, niin en taas sen astutusta halua lykätä mahdollisesti vuodella eteenpäin. Toisena syynä on Breda, minkä kanssa suunnitelmat menisivät ihan ristiin, mikäli astutusta nyt siirtäisi. Näitä asioita on täälä kotona pohdittu joka kantilta. Uskokaa pois.

Talvipennut ei ole minulle se mikään ihanteellisin asia, varsinkaan jos pentuja on sen noin 10 xD Toivotaan, että tulee lämmin talvi.

Yhdistelmästä olen itse todella innoissani. Sopivaa urosta ei löydä tuosta vaan. On niin paljon asioita mitä pitää ottaa huomioon dalmisten kanssa. Meghan on meidän oma kultakimpale ja lellikersa ja vaikka itse sanonkin niin kyllä se myös on kotona olevista se meidän paras narttu. Kolmessa polvessa kun nämä täälä asuu, niin onneksi on seuraava polvi ollut aina edeltäjäänsä parempi. Luonne Megsillä on täyttä kultaa. Luottopakki, kuten mummunsa <3 Vielä ei ole vastaan tullut koiraa, jolle Meghan olisi ärähtänyt. Ja joo, toki remmissä vastaa mikäli sille huudetaan, mutta vapaana tulee kyllä kaikkien kanssa toimeen. Megsi on myös kauttaaltaan täysin terve, samoin kuin sisarensa <3 Meghan on Suomen muotovalio ja Virosta sillä on 2 sertiä ja vara-cacib. Megsi on myös suorittanut MH-luonnekuvauksen, tämä vaan vielä ei ole koiranettiin päivittynyt.

Urokseksi valikoitui Stelton Kaaoksen keskellä, eli "Hugo". Hugo on myös täysin terve, yhden pentueen vuosi sitten tehnyt ja todella kivanoloinen harrastuskaveri videoiden ja kuvien perusteella. Hugo on kahdesti käynyt näyttelyissä ja niistä tuliaisina serti ja vara-serti. Saapi nähdä saadaanko tähän pentueeseen (jo vihdoin) ruskeapilkkuisia palleroita.

2022-09-14_13.53.42.jpg

20220929_062519.jpg

Mikäli joku joka jäi ilman pentua Sagan pentueesta, on edelleen ilman pentua ja haluaisi pennun Meghanilta, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Laitan vielä tämän kotisivun tekstin tähän loppuun:

Pentuja voi tiedustella numeroista 045 6761179/ Mervi tai 050 3952293/ Mirko

tai lähettämällä sähköpostia [email protected] tai [email protected]

Jos kysyt pennusta sähköpostitse, mainitse ainakin seuraavat asiat:

– Koko nimi ja asuinpaikkakuntasi
– Aikaisempi kokemus koirista
– Mitä aiot harrastaa koiran kanssa
– Ketä muita on perheessäsi

HUOM! OSTAMALLA PENNUN MEILTÄ, SITOUDUT VIEMÄÄN KOIRAN VIRALLISIIN LUUSTOKUVIIN (lonkat, kyynärät, selkä LTV VA SP ja olat) VIIMEISTÄÄN KOIRAN OLLESSA 2v!

Emme vastaa tekstiviestikyselyihin!

Joka pentueesta sijoitamme vähintään yhden lupaavan nartun. Koska koiralukumme kotona olevien koirien osalta on täynnä, niin mahdollisia sijoituskoteja etsimme jatkuvasti. Sijoituskoteihin toivoisimme voivamme tutustua hyvissä ajoin etukäteen ennen pentueen syntymää. Sijoitussopimus tehdään aina Kennelliiton sopimuspohjalla.

Mikäli siis koet, että voisit tarjota kodin sijoituspennulle, ota rohkeasti yhteyttä! Näyttelyinnostus katsotaan eduksi!

******************************

Pennut luovutetaan uusiin koteihin:
– Rekisteröityinä
– Tunnistusmerkittyinä
– Eläinlääkärin tarkistamina
– BAER-kuulotestattuina (dal)
– Useasti madotettuina
– Kattavan hoito-ohjeen ja runsaan pentupaketin kera
– Dalmispennun ostajat liitetään lisäksi Dalmatiankoirat Ry:n ja maksetaan kuluvan vuoden jäsenmaksu
– Pennut tottuvat toisiin koiriin, lapsiin ja kissaan sekä normaaliin elämisen ääniin

_____________________________________________________

Ja sitten toiseen suunnitelmaan.

Tarkkasilmäiset huomasivat varmasti myös Virpin ja Sagan ensi kesän suunnitelmat. Ja kyseessä on tosiaan siis suunnitelma kesälle 2023. Sagalle ei olla heti perään tekemässä uutta pentuetta. Kyseinen suunnitelma päivitettiin yhdistyksen sivuille hyvissä ajoin siksi, että Sagan tulevalla sulhasella voi tehdä enää vain yhden pentueen, niin että se täyttää yhdityksen suositusperiaatteet (sen jälkeen uroksen jälkeläismäärä on täynnä). Virpi tällä suunnitelmalla "varasi" uroksen itselleen. Koska kyseessä on Virpin ihan ensimmäinen pentue, niin hän ei halua aloittaa kasvatustyötään yhdistelmällä, mikä ei täytä suositusperiaatteita. Kyseinen suunnitelma löytyy yhdistyksen sivuilta ja mikäli tämä pentue kiinnostaa, niin yhteys silloin Virpiin :)

Muita juttuja myöhemmin. Hyvää loppuviikkoa kaikille!