"On allain avaruus ja tähtipolku kauas vie.
On toinen maailma, on hämäräinen tie.
On tähtiaika uus ja taivaansini määränpää,
Kun pilven portaisiin vain kevyt jälki jää."
 
Joulunaika. Mikälie kirous tässä on.
 
Lauantai-iltana katsottiin Mirkon kanssa elokuvaa. Se keskeytyi, kun whatsappiin tuli viesti "Rianna kuollut". Ei sitä pysty kirjoittamaan, että mitä päässä silloin liikkuu. Yritin soittaa Riannan omistajalle, Kirsille, mutta hän ei vastannut.
 
Tasan 6v sitten Vaasassa tapahtui onnettomuus, missä kuoli Dianan sielunveli "brother from another mother". Reco oli syntynyt täysin samana päivänä kuin Diana ja Recon omistajasta on tullut minulle ihan supertärkeä ihminen vuosien varrella. Laitoin siis Recon omistajalle viestiä, että vihaan tätä päivää, koska tiesin että hän vihaa myös.
 
Tässä vaiheessa sain pikaisesti kiinni Kirsin, hän itkien sanoi puhelimeen että on tapahtunut kolari ja soittaa takaisin, kun pystyy. Recon omistajalle laitoin viestin "kolari" ja häneltä tulikin yllättäen vastauksena kuvakaappaus dalmatiankoirat-ryhmästä. Joku oli linkittänyt sinne kuvan missä luki, että Lahti 12-tiellä on sattunut onnettomuus ja tiellä makaa kuollut dalmatialainen. Oli helppo laskea 1+1.
 
Sana kirii nopeasti ja tässä vaiheessa minun puhelin pirisi jo aikalailla. Ei auttanut kuin odottaa, että saadaan Kirsiltä lisätietoa. Noin 21.20 Kirsi soitti. Se puhelu jäi kyllä loppuelämäksi mieleen. Sydäntäsärkevä itku.
 
Kirsillä oli lähtenyt liukkaalla auto alta. Auto oli lentänyt katon kautta ympäri pientareelle/ojan pohjaan. Rianna oli lentänyt ikkunasta ulos ja kuollut. Kirsi plus muut matkustajat olivat shokissa, mutta muuten fyysisesti kunnossa. Muita osallisia onnettomuudessa ei ollut.  Kirsi oli viety ambulanssilla sairaalaan tarkkailuun ja Rianna oli pitänyt jättää onnettomuuspaikalle.
 
Onnettomuuspaikan ohi oli ajanut jo aiemmin toinen dalmis-kasvattaja, Kati. Soitin hänelle, että asuuko hän kaukana siitä paikasta. Matkaa oli noin kilometri ja Kati lupasi käydä katsomassa, näkyikö Riannaa. Puhelimessa Kati kauhisteli auton kuntoa. Sain siitä myös muutaman kuvan ja täytyy hämmästellä sitä, miten ihmiset selvisivät hengissä. Auto oli varsinkin kuskin nurkasta ihan läjässä. Riannaa ei näkynyt tiellä ja Kati katsoi auton sisälle. Rianna oli nostettu takaloosteriin. Sain myös Riannasta pari kuvaa. Asia konkretisoitui minulle. Iso kiitos Kati vielä, kun lähdit paikanpäälle! Se merkitsi paljon meille ja myös Kirsille, jolle sain kerrottua, että Rianna ei onneksi makaa missään hangessa vaan on nostettu autoon.
 
Kirsi oli yön sairaalassa tarkkailussa. Eilen hän haki Riannan autosta pois ja se vietiin heti tuhkattavaksi.
 
***********
Rianna syntyi B-pentueeseen ainoana narttuna. Rianna oli pieni ja pippurinen. Samassa tahdissa kuitenkin veljiensä kanssa tuplasi painonsa ja kehittyi. Päätettiin jättää Rianna sijoitukseen.
Rianna oli usein osa meidän laumaa. Se kävi meidän kanssa Virossa ja Valko-Venäjällä. Ja kesällä 2021 Rianna synnytti meille ihanan E-pentueen, minkä jälkeen se siirtyi Kirsin omistukseen.
 
Niin surullista. Ja tosiaan miksi aina jouluna se pommi tippuu. Minun puolesta joulukuun saa pyyhkiä kalenterista pois. Luojan kiitos henkilövahinkoja ei tullut!
 
Lämmin osanotto vielä meiltä Kirsille ja miljoonasti kiitos kodista minkä Riannalle annoit. Aika parantaa, usko pois <3
 
Screenshot_20221218-092307_Gallery.jpg
 
Screenshot_20221218-092300_Gallery.jpg
 
Screenshot_20221218-094323_Gallery.jpg
 
Screenshot_20221218-092415_Gallery.jpg
 
Screenshot_20221218-092533_Gallery.jpg
 
Screenshot_20221218-092828_Gallery.jpg
 
Joku jää katsomaan kuka lentää noin.
Itsekin hämmästyn kun lentää voin.
On jäätä avaruus ja selkääni mä siivet sain.
On kuu niin sininen mun lentomatkallain.