Viime viikonloppu vietettiin näyttelyissä. Lauantai aamulla laitettiin kamppeet ja koirat kyytiin ja treffattiin Janika, Jyri ja Brada Lapuan Shellillä klo 7. Siitä autojen keulat kohti Kokkolaa. 1 lyhyt kahvitauko oli matkalla ja perillä oltiin hyvissä ajoin.

Näyttelyt oli raviradalla, keskustan nurmikentällä ja olihan märkää! Koko kenttä oli yhtä lätäkköä. Kyllä sai jännittää juoksemisen kanssa, ettei vaan kaadu.

Sakemannit oli ennen dalmiksia. Lyhytkarvaisia oli ilmoitettu 5, joista 1 oli poissa. Brada kisasi junnuissa, saaden jälleen ERI:n ja pitkästä aikaa myös SA:n. Janika esitti Bradan ensimmäistä kertaa itse, tähän asti sen on esittänyt kasvattajat. Bradaa vastassa oli Elinan Brenda nuortenluokassa ja sai myös SA:n. Brada ja Brenda siis jatkoivat kahdestaan paras narttu luokkaan, missä Brenda vei voiton saaden sertin ja cacibin. Brenda voitti myös PU1:sen ja oli siis ROP! Hienoa ja onnea :) Brada oli hienosti PN2 ja sai toisen vara-sertinsä :) JEEE!

P7098644.jpg

Pitkikset alkoi seuraavaksi. Uroksia ei ollut yhtään. Wilman lisäksi mukana oli Elinan Hilla junnuissa, ensimmäistä kertaa virallisissa luokissa ja vetskunarttu. Kaikki kolme saivat SA:n ja oli luokkavoittajia. Parasnarttu luokassa Hilla voitti, Wilma oli PN2 ja veteraani PN3. Hilla oli luonnollisesti myös ROP ja sai sertin. Huikea päivä Elinalla! Wilma sai vara-sertin ja ensimmäisen Suomen Cacibin, koska sitä ei junnuille jaeta!! Mahtavaa! Tuomarina oli Margaret Davis Australiasta ja hän jakoi kaikille sakemanneille SA:n. Harvinaista :)

P7098681.jpg

wp_ss_20160711_0008.jpg

P7098704.jpg

P7098702.jpg

Sakemannikehästä saimmekin vauhdilla mennä dalmiskehän luo. Sielä arvosteltiin jo viimeisiä uroksia ja Diana oli nartuista ensimmäinen. Noh, siitä pyrähdyksestä ei jäänyt paljon kerrottavaa. Diana sai EH:n ja oli NUK1.

P7098739.jpg

Kävimme hakemassa Wilman Cacib-pokaalin ja ostimme naapureille tuliaisen, koska vahtivat Pimua, kissaa ja pupuja meidän poissaollessa.

Siitä sitten lähdettiin ajamaan kohti Oulua. Matka meni suht joustavasti ja hotellikin löydettiin. Sisäänkirjautuminen, kamat ja koirat huoneeseen ja pieni huilaustauko.

Wilman Kokkolan palkinnot ja tytöt huoneessa:

wp_ss_20160711_0004.jpg

wp_ss_20160711_0005.jpg

Hotellin nimi oli Lasaretti ja huonenumeroksi saatiin 112 :D

P7098749.jpg

Hotellin ympäristössä käytiin kävelyllä koirien kanssa. Vieressä oli Oulujoki, josta juuri avattiin pato ja kävihän kohina, kun vesi siitä syöksyi läpi.

P7098753.jpg

P7098758.jpg

Vieressä virtaava uoma ja lohiportaat:

P7098762.jpg

P7098761.jpg

Hieno ympäristö oli hotellilla.

Aamulla sitten pakattiin kamat autoon ja lähdettiin Oulun KV:seen. Wilma oli taas ensimmäinen. Tällä kertaa siitä pyrähdyksestä ei jäänyt kerrottavaa. Wilma sai samanlaisen mörkökohtauksen mitä messarissa ja ihan paniikissa väisti tuomaria. Tuomari pyysi mua pitämään Wilman päästä kaksin käsin ja minähän pidin. Ei auttanut. Wilma ei päästänyt tuomaria metriä lähemmäs. Silmät suurella mulkoili sitä pientä miestä ja rimpuili. Arvostelu oli lyhyt ja ytimekäs: Could not be touched. Ja EVA sieltä sitten tuli. Kyllä ajatukset meni ristiin ja rastiin siinä vaiheessa. Eilen Wilma esiintyi niiiin hienosti ja sitä ennen meillä on ollut 3 eri miestuomaria, 1 erkkarissa ja 2 eri miestä Valko-Venäjällä, eikä mitään tuollaista oo tapahtunut. Ainut yhtäläisyys messarin kanssa on, että Wilmalla oli molemmissa juoksut. Mut voiko edes sen piikkiin laittaa.... Meinasin jo pakata kamat autoon ja lähteä kotiin, mutta päätin kuitenkin jäädä odotteleen dalmikset. Välissä oli reilu tunti aikaa. Mirko kävi koirien kanssa kävelyllä ja Wilma pääsi lempipuuhiin eli uimaan :)

Dalmikset arvosteli Paavo Mattila. Hiukan jännitti, että mitähän typystä tuumataan. Mutta ihan turhaan :) Mattilalla oli harjoittelijatuomari mukana ja siinä kun he keskustelivat, Mattila sanoi "Siinä on kaunis narttu" :) Arvostelu oli hieno ja Diana sai ERI:n ja SA:n :) SA:n sai myös 1 AVOnarttu ja 3 tai 4 valiota. Paras narttu kehässä ei tullut sijoitusta, serti meni avolle ja valiot meni myös Dianan edelle. Diana oli ns. PN5 tai 6, luultavasti 6 ja sai kuitenkin vara-sertin :) JEE! Ei tarvinnut Dianankaan lähteä tyhjin tassuin reissulta kotiin. Kuvia ei Oulusta räpsitty. Näyttelyt oli myös raviradalla, mutta onneksi kaviouralla, eikä märällä nurmikolla.

Dianan ruusuke, koirat kotona ja kaikki palkinnot viikonlopulta:

wp_ss_20160711_0003.jpg

wp_ss_20160711_0002.jpg

wp_ss_20160711_0001.jpg

Huomenna Wilma täyttää 2v ja lauantaina Diana, samalla tulee vuosi siitä kun Wilma meille muutti :)

Parin viikon päästä olisi Kemin KV, minne tytöt on ilmoitettu. Sieläkin on Wilmalla miestuomari ja harkinnassa onkin, jäädäänkö suosista pois. Dianalle sitä viimeistä FI MVA arvoon tarvittavaa sertiä pitäisi lähteä yrittämään. Sitten Dianalle onkin toisenlaisia suunnitelmia ;)