Perjantaina aamulla mitattiin lämpö, oli normaali 37,8. Päivällä kolmelta mittasin uudelleen ja olikin lähtenyt laskuun. 37,4 näytti mittari. Illalla lämpöä oli 37,1.

Ei oltu siirretty vielä pentulaatikkoa olohuoneesta pois ja sielä Diana nukkuikin yönsä. Lauantai aamulla lämpö oli 37,04. Pitkin päivää mittailtiin, mutta missään välissä se ei käynyt alle 37. Tiedä sitten mitä tuollaiseen kaupan mittariin loppujen lopuksi on luottamista :P

Kahviteltiin Mirkon pojan 18v synttärikahvit ja Diana alkoi olemaan sen näköinen, että synnytys alkaa lähestymään. Oli vain omissa oloissaan, vaikka normaalisti kyttää herkkuja pöydän ääressä :) Vietiin pentulaatikko illasta Janeten huoneeseen, mutta jätettiin peitot vielä olkkarin lattialle.

Mentiin 10 nukkumaan. Laitettiin herätys ensin 0.05, lämpö näytti 37,06. Toinen herätys 3.05, lämpö oli 37,42. sanoin Mirkolle, ettei varmaankaan tarvi enää herätystä laittaa. Mitään ei tuntunut tapahtuvan ja vähän ihmetytti se, etten nähnyt lämmön tippuvan sinne alle 37. Ja Mirko herää aina aikaisin, oli vapaa tai ei :P

Sunnuntai aamulla puoli 6 heräsin siihen, että Diana ramppaa edestakaisin sohvan ja peittojen väliä, läähätti ja petasi. Sanoin Mirkolle, että nyt viedään Diana pentulaatikolle. Dianalta oli päässyt pieni pissa keittiön lattialle. Pissatettiin Diana ja vietiin se laatikkoon. Läähätys jatkui. Diana ei paljoakaan pedannut pentulaatikkoa.

Kuuden jälkeen alapäästä alkoi tulemaan limaista vuotoa.

Klo 7.35 syntyi ensimmäinen poika <3 Diana ponnisti hienosti. Pentu tuli jalat edellä ja kun pää oli tulossa ulos, Diana alkoi vinkumaan ja Mirko auttoi pennun ulos. Diana alkoi heti nuolemaan pentua, mutta ei aivan heti hokannut mitä pitää tehdä. Minä puhkaisin kalvon ja leikkasin napanuoran. Seuraava poika syntyi klo 8.24, tällä pennulla oli blaffamerkki vasemmassa korvassa. Kolmas poika syntyi klo 8.54, blaffa oikeassa silmässä ja korvassa. Neljäs poika syntyi klo 9.45, ihan saman näköinen kuin ensimmäinen. Viidentenä tuli blaffatyttö klo 10.26 ja heti perään kuollut tyttö, joka painoi vain 104g. Se oli ihan täysin koiranpennun näköinen, jostain syystä ei vain ollut kasvanut elinvoimaiseksi. Seitsemäs pentu klo 11.07 oli poika, jolla oli blaffamerkit oikeassa korvassa ja vasemmassa silmässä. Klo 12.17 tuli poika, tämä oli taas ihan saman näköinen kuin ensimmäinen ja neljäs.

Diana rauhoittui ja alkoi imettämään pentuja. Oltiin jo aika varmoja, että pennut oli siinä. Mutta kuitenkin koko ajan odoteltiin, että ainakin yksi saattaisi vielä tulla. Diana välillä läähätteli. Yli 2 tuntia oli väli ja klo 14.25 syntyi vielä tyttö. Tyttö, jota me oltiin odotettu koko aamun <3 Tyttö oli ehtinyt kakata sikiöpussiin ja oli hieman veltto. Putsasin pennun suun ja hinkkasin sitä pyyhkeellä. Pian se alkoikin kiljumaan ihanasti :)

Ensimmäinen pentu oli ainut, jonka kohdalla Diana vähän panikoi. Muut synnytykset hoiti hienosti. Oltiin koko ajan apuna, Mirko varmisti että pentu ei jää synnytyskanavaan jumiin ja minä varmistin, että kalvot on puhki. Diana itse putsasi ja katkoi loput napanuorat. Ja söi ensimmäisen ja viimeisen jälkeisiä lukuunottamatta kaikki muut.

Tytön synnyttyä Diana taas alkoi läähättämään ja taas oltiin aika varmoja, että jotain vielä on masussa. Klo 19.35 syntyikin vielä 1 kuollut pentu. Tämä pikkuinen oli ollut kuolleena jo aika kauan. Siitä sai selvää, että oli pää ja tassut, mutta muuten oli ihan täysin keskeneräinen.

Kuolleet pikkuiset Mirko kävi viemässä Nallen viereen <3

Diana hoitaa pentuja hienosti. Jätettiin Diana päinsä pentujen kanssa ensimmäisen kerran vasta illalla. Puolen tunnin kuluttua käytiin kurkkaamassa miten pentuhuoneessa voidaan ja sielä Diana oli kerännyt kaikki muut vauvat etutassujen väliin, paitsi yhden, joka nukkui takatassujen luona :)

Minun oli tarkoitus nukkua Dianan ja pentujen kanssa. Parin tunnin pyörimisen jälkeen totesin, ettei niillä ole mitään hätää ja tulin omaan sänkyyn olkkariin. Herätyskello oli soimassa kahdelta, kolmelta ja viideltä ja kävin kurkkimassa huoneeseen. Sielä pennut oli aina joko tissillä tai nukkuivat. Kyllä Diana osaa :)

Aamulla pissatin Dianan ja sillä oli kamala kiire takaisin vauvojen luo. Yritin antaa ruokaa pentulaatikkoon, Diana ei edes maistanut. Syötin sitä sitten vähän kädestä ja pikkuisen söikin. Luulis pian tulevan kova nälkä, kun pennut syö niin paljon :)

Punnitsin pennut ja kaikilla on lähtenyt painot nousuun :)

PB260313.jpg

PB260320.jpg

PB270326.jpg

PB270336.jpg

PB270338.jpg

PB270347.jpg

PB270371.jpg

PB270375.jpg

PB270392.jpg

PB270396.jpg

20161127_203341.jpg

Lisäilen päivän aikana pentujen yksittäiskuvat ja viralliset nimet :)